Feed icon
Artikel

Mengikuti Pertumbuhan Anak Anda

Anak anda membesar dengan begitu cepat! Dia sudah mula menerokai dunia barunya, diselubungi dengan penjagaan dan kasih sayang anda.

1 minit
hingga baca
By Danial Ahmad ,
Feb 19, 2021

Anak anda membesar dengan begitu cepat! Dia sudah mula menerokai dunia barunya, diselubungi dengan penjagaan dan kasih sayang anda. Pertumbuhan kanak-kanak berlaku secara berperingkat-peringkat - dari rasa ingin tahu apabila dia berusia beberapa bulan pertama ke perkataan pertama yang dikatakan apabila berusia 12 bulan. Anda dan anak anda akan mengalami begitu banyak pengalaman baru pada masa depan!

Kadar pertumbuhan kanak-kanak adalah sangat menarik. Pertumbuhannya amat menakjubkan dalam beberapa bulan pertama selepas kelahirannya. Gunakan berat badan dan ketinggian lengkung untuk mengikuti perkembangan anak anda.

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menyarankan penyusuan susu ibu secara eksklusif untuk enam bulan yang pertama dan meneruskannya sehingga selama yang mungkin.  Oleh kerana perkembangan setiap anak adalah berbeza, pakar  kesihatan perlu menasihatkan ibu waktu yang sesuai untuk memperkenalkan makanan pelengkap.

Sertai
Logo white

Kami kongsikan segala yang anda ingin tahu dan selami dalam 1,000 hari pertama melangkah ke alam keibubapaan!

 • Hanya Untuk Anda

  Nikmati kandungan khas untuk anda, petua keibubapaan, dan promosi produk terkini.

 • Tip & Nasihat

  Perlukan nasihat pemakanan? Bincang dengan pakar nutrisi kami.

 • Sampel percuma

  Dapatkan sampel dan cuba produk kami hari ini!

 • Aplikasi

  Cuba aplikasi kami untuk membantu anda dalam perjalanan keibubapaan.

Search icon

Bukan apa yang anda cari?

Cubalah enjin carian pintar baru kami.