MyFeed Personalized Content
Contact_us_banner

Hubungi Kami

Jika anda mempunyai sebarang persoalan berkenaan kehamilan, keibubapaan atau produk kami, pakar perunding kami bersedia untuk membantu anda. Hubungilah kami melalui cara-cara berikut.

 

Jika anda mempunyai sebarang persoalan berkenaan kehamilan, keibubapaan atau produk kami, pakar perunding kami bersedia untuk membantu anda.

Hubungilah kami melalui cara-cara berikut.

icon mail

Melalui E-mel

Dapatkan nasihat pakat perunding yang hantar terus ke e-mel anda.

icon phone

Melalui Telefon

Hubungi pakar perunding kami.Kami bersedia menjawab pertanyaan anda, dari 9 pagi – 6 petang.

icon chat

Melalui Sembang

Berbual dengan pakar kami

icon support
Pakar menjawab semua soalan anda
Apakah jenis makanan yang perlu saya elakkan semasa hamil?

Sebagai tip keseluruhan, anda perlu mempunyai diet seimbang daripada semua kumpulan makanan yang memberikan keperluan nutrien anda setiap hari. Bagi merancang hidangan anda, tip yang baik adalah dengan mengelakkan daging mentah dan kerang-kerangan kerana ia mengandungi sejumlah besar mikroba berbahaya. Mengelakkan ikan bermerkuri tinggi seperti yu dan marlin adalah idea yang baik juga. Bezakan antara makanan yang boleh dimakan dan makanan yang perlu dielakkan di sini.

Bagaimana saya boleh mengurangkan tekanan semasa hamil?

Berasa tertekan adalah biasa pada sesetengah peringkat kehamilan. Lagipun, anda mungkin mempunyai banyak perkara yang perlu difikirkan. Langkah utama anda adalah untuk menerima perubahan yang akan dihadapi di sepanjang perjalanan anda sebagai seorang ibu. Kemudian, bincang dengan para ibu yang berpengalaman dan yang baru menjadi ibu. Anda pasti tidak akan berasa keseorangan. Dengan kumpulan sokongan, anda boleh berbincang tentang apa-apa isu atau memperolehi tip-tip kehamilan. Lebih penting lagi, pastikan anda berasa ceria. Pergilah  berbelanja besar untuk diri anda sekali-sekala. Rehat yang secukupnya akan membantu mengurangkan tekanan anda. Terokai cara-cara yang berbeza untuk kawal tekanan anda.

Perlukah saya mengelakkan senaman semasa hamil?

Senaman adalah penting untuk badan yang sihat. Anda tidak perlu berhenti bersenam sepenuhnya semasa hamil kecuali dinasihatkan oleh pakar kesihatan anda. Senaman yang sederhana akan membantu anda melawan keletihan dan tekanan. Lebih penting lagi, ia membantu diri anda berasa ceria. Senaman-senaman berimpak rendah yang disyorkan semasa hamil adalah seperti berenang atau senaman regangan di rumah. Sekali-sekala anda juga boleh berjalan-jalan di taman dengan pasangan anda. Ketahui lebih lanjut mengenai manfaat senaman di sini.

Sertai

MVP Logo

Kami kongsikan segala yang anda ingin tahu dan selami dalam 1,000 hari pertama melangkah ke alam keibubapaan!

 • icon paper

  Hanya Untuk Anda

  Nikmati kandungan khas untuk anda, petua keibubapaan, dan promosi produk terkini.

 • icon faq

  Tip & Nasihat

  Perlukan nasihat pemakanan? Bincang dengan pakar nutrisi kami.

 • icon box

  Sampel percuma

  Dapatkan sampel dan cuba produk kami hari ini!

 • icon calendar

  Aplikasi

  Cuba aplikasi kami untuk membantu anda dalam perjalanan keibubapaan.

Search icon

Bukan apa yang anda cari?

Cubalah enjin carian pintar baru kami.