Feed icon

Notis Penting

Pertubuhan Kesihatan Sedunia menggalakkan semua ibu menyusu anaknya dengan susu ibu sahaja dari lahir hingga 6 bulan dan meneruskannya sehingga berumur 2 tahun atau lebih, di samping memberi makanan pelengkap yang berkhasiat. Diet yang seimbang semasa hamil dan selepas kelahiran membantu penyusuan susu ibu dengan baik. Selepas kelahiran, susu ibu adalah nutrisi terbaik untuk anak anda serta memberi perlindungan daripada penyakit. Dapatkan nasihat profesional kesihatan berkenaan penyusuan susu ibu.

 

CERELAC® tidak boleh diberikan kepada bayi di bawah usia enam (6) bulan kecuali jika dinasihatkan oleh profesional kesihatan. Untuk kesihatan bayi yang optimum, penyusuan susu ibu harus dilanjutkan hingga dua (2) tahun bersama dengan makanan pelengkap. Makanan pelengkap berkhasiat seperti nasi, ikan, daging, ayam, dhal, sayur-sayuran dan buah-buahan dapat diperkenalkan kepada bayi pada usia 6 bulan. Bijirin bayi CERELAC® boleh menjadi sebahagian daripada diet bayi yang pelbagai.

 

NANKID OPTIPRO® HA, NANKID OPTIPRO®, LACTOGROW® dan LACTOGROW Aktif® adalah susu tepung yang diformulasikan untuk kanak-kanak yang diformulasikan untuk memenuhi keperluan pemakanan anak-anak kecil yang sihat berusia lebih dari 1 tahun dan tidak boleh diberi makan kepada bayi.

 

Search icon

Bukan apa yang anda cari?

Cubalah enjin carian pintar baru kami.