MyFeed Personalized Content
nankidha_pilot-banner

NANKID OPTIPRO HA 3 dapat mengurangkan rasa tidakkeselesaan berpunca dari sensitiviti ringan

Tahukah anda? Sensitiviti ringan seperti ruam adalah tanda-tanda awal alahan

Bantu si manja anda untuk mengawal tanda-tanda awal dengan NANKID OPTIPRO® HA® 3 yang diperbuat daripada Gentle Protein iaitu protein yang 10X lebih kecil dari susu lembu biasa untuk penyerapan lebih mudah

 

Kenapa pilih NANKID OPTIPRO® HA® 3?

nankid optipro ha pilot benefits 1
Diperbuat daripada Gentle Protein

Lebih dikenali sebagai Protein Separa Hidrolisis, ia kurang alergik berbanding dengan protein susu lembu biasa.

nankid optipro ha pilot benefits 2
10X lebih kecil

Protein susu dipecahkan melalui proses NESTLÉ sehingga menjadi 10 kali lebih kecil berbanding dengan susu lembu biasa.

nankid optipro ha pilot benefits 3
Mengurangkan sensitiviti ringan

Protein yang lebih kecil lebih mudah dihadam dan kurang kemungkinan menyebabkan reaksi alahan pada kanak-kanak

nankid optipro ha pilot benefits 4
Rendahkan risiko untuk kulit sensitif seperti Eczema

(berbanding susu lembu asli) *Gappa M et al. Allergy 2023;76(6):1903-1907

nankid optipro ha pilot benefits 5
Rendahkan risiko bagi sensitiviti pernafasan seperti Asthma

(Umur 16-20 tahun) *Gappa M et al. Allergy 2023;76(6):1903-1907

bm-nankidha_pilot-online-store-d-2bm-nankidha_pilot-online-store-m-2

 

Ketahui lebih lanjut mengenai alahan dan sensitiviti

Baca artikel kami yang disediakan khas

nankidha_pilot-faq-icon
PAKAR MENJAWAB SEMUA SOALAN ANDA
Apa perbezaan di antara NANKID OPTIPRO 3 & NANKID OPTIPRO HA 3?
Nankid Optipro® HA® Formula Milk

NANKID OPTIPRO® HA® 3 adalah susu tepung rumusan untuk kanak-kanak yang sesuai untuk mengurangkan sensitiviti seperti kegatalan, ruam, perut kembung yang boleh berkembang menjadi alahan.

 

Diperbuat daripada 100% protein separa hidrolisis iaitu susu lembu biasa yang telah dipanaskan melalui proses NESTLÉ supaya protein susu dijadikan 10X lebih kecil. Ini mengakibatkan protein tersebut lebih mudah dihadam dan dapat mengurangkan kemungkinan reaksi alahan atau sensitiviti ringan pada kanak-kanak. Susu formula ini juga mengandungi Probiotik B. lactis untuk membantu fungsi usus dan penghadaman bagi kanak-kanak.

 

Susu formula NANKID OPTIPRO® HA® 3 sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun dan ke atas.

 

Sementara itu, NANKID OPTIPRO® adalah susu tepung rumusan untuk kanak-kanak yang mengandungi 2'FL Oligosakarida & Probiotik B. lactis. Ianya dapat membantu menguatkan fungsi sistem imun dengan mengurangkan kemungkinan rasa tidak sihat bagi kanak-kanak.

 

Formulasi eksklusif ini dapat membantu sistem penghadaman anak anda dan juga memperbaiki mikroflora usus. Ini mungkin mengurangkan kadar kejadian cirit-birit. Susu formula NANKID OPTIPRO® juga mengandungi protein yang optimum untuk memastikan kandungan yang sekata dan kualiti protein yang baik untuk pembesaran anak anda dengan ARA dan DHA* untuk menyokong kesuluruhan perkembangan otak.

 

NANKID OPTIPRO® HA® 3 sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 hingga 3 tahun dan ke atas. Di sebaliknya, NANKID OPTIPRO® HA® 4 sesuai untuk kanak-kanak berumur 4 tahun dan ke atas.

 

*ARA dan DHA merujuk kepada Asid Arakidonik dan Asid Dokosahaksenoik

Apa kebaikan NANKID OPTIPRO HA 3?
Nankid Optipro® HA® Formula Milk

Susu formula NANKID OPTIPRO® HA® 3 diformulasi untuk mengurangkan tanda-tanda awal alahan yang juga dikenali sebagai sensitiviti ringan seperti kegatalan, ruam dan perut kembung antara kanak-kanak. Dengan 100% protein separa hidrolisis, kandungan susu protein 10x lebih kecil berbanding dengan susu lembu biasa. Ini mengakibatkan protein tersebut lebih mudah dihadam dan dapat mengurangkan kemungkinan reaksi alahan atau sensitiviti ringan pada kanak-kanak.

 

NANKID OPTIPRO® HA® 3 juga mengandungi Probiotik B. lactis untuk menyokong penghadaman kanak-kanak dengan memperbaiki mikroflora usus yang berguna di dalam usus. Susu formula ini mungkin mengurangkan kadar kejadian cirit-birit.

Apakah sensitiviti ringan di kalangan kanak-kanak dan bagaimana NANKID OPTIPRO HA 3 dapat membantu?
Nankid Optipro® HA® Formula Milk

Sensitiviti ringan adalah ketidakselesaan badan seperti kegatalan, ruam dan perut kembung yang sering dialami oleh kanak-kanak. Sekiranya anak anda mengalami simptom yang sama; ia mungkin tanda-tanda awal alahan yang boleh ditangani dengan susu formula NANKID OPTIPRO® HA® 3. Formulasi ini diperbuat daripada 100% protein separa hidrolisis iaitu susu lembu biasa yang telah dipanaskan melalui proses NESTLÉ supaya protein susu dijadikan 10X lebih kecil. Ini mengakibatkan protein tersebut lebih mudah dihadam dan dapat mengurangkan kemungkinan reaksi alahan atau sensitiviti ringan pada kanak-kanak. Walau bagaimanapun, sila dapatkan nasihat profesional kesihatan berkenaan pemakanan anak anda dan untuk menggunakan produk ini.

Umur berapakah sesuai untuk memberikan NANKID OPTIPRO HA 3 kepada anak saya?
Nankid Optipro® HA® Formula Milk

Susu formula NANKID OPTIPRO® HA® 3 sesuai untuk kanak-kanak berumur setahun dan ke atas. Sila dapatkan nasihat profesional kesihatan berkenaan pemakanan anak anda dan untuk menggunakan produk ini.

Adakah anak saya boleh mengambil NANKID OPTIPRO HA 3 sekiranya dia tidak mempunyai alahan?
Nankid Optipro® HA® Formula Milk

NANKID OPTIPRO® HA® 3 diformulasi untuk mengurangkan tanda-tanda awal alahan yang juga dikenali sebagai sensitiviti ringan seperti kegatalan, ruam dan perut kembung antara kanak-kanak. Walaupun anak anda mungkin tidak mempunyai alahan; susu formula NANKID OPTIPRO® HA® 3 dapat mengurangkan ketidakselesaan seperti yang disebut dari berlaku. Sila dapatkan nasihat profesional kesihatan berkenaan pemakanan anak anda dan untuk menggunakan produk ini.

Apakah perisa NANKID OPTIPRO HA 3 yang ada di pasaran?
Nankid Optipro® HA® Formula Milk

Susu formula NANKID OPTIPRO® HA® 3 terdapat dalam perisa biasa sahaja buat masa sekarang.

Adakah NANKID OPTIPRO HA 3 sesuai untuk kanak-kanak yang mengalami cirit-birit?
Nankid Optipro® HA® Formula Milk

Susu formula NANKID OPTIPRO® HA® 3 mengandungi Probiotik B.lactis untuk membantu sistem penghadaman anak anda dan juga memperbaiki mikroflora usus. Ini mungkin mengurangkan kadar kejadian cirit-birit. Sila dapatkan nasihat profesional kesihatan berkenaan pemakanan anak anda dan untuk menggunakan produk ini.

Cara Penyediaan

bm-nankidha_pilot-prep-d_2

 

bm-nankidha_pilot-prep-m_2