MyFeed Personalized Content
Zaman Kanak-Kanak
Artikel
Add this post to favorites

Protein Yang Dioptimumkan

Kita sudah tahu mengenai kepentingan protein dalam pemakanan kanak-kanak yang sedang membesar. Selain membina otot badan, protein juga terkandung dalam sel-sel organ badan dan memastikan fungsi-fungsi badan berjalan dengan baik.

2 minit hingga baca Feb 19, 2021

Kita sudah tahu mengenai kepentingan protein dalam pemakanan kanak-kanak yang sedang membesar. Selain membina otot badan, protein juga terkandung dalam sel-sel organ badan dan memastikan fungsi-fungsi badan berjalan dengan baik. Memandangkan protein sungguh penting dalam peringkat tumbesaran kank-kanak, ahli penyelidik telah bekerja keras untuk membantu ibu bapa memberi protein yang dioptimumkan bagi anak-anak mereka.

Apakah itu protein yang dioptimumkan?
Protein yang dioptimumkan untuk Si Manja merupakan protein berkualiti dalam kuantiti yang betul untuk tumbesaran Si Manja. Protein yang optimum juga boleh membantu mencegah penyakit.

Protein yang dioptimumkan mengandungi komponen protein yang penting untuk kanak-kanak yang sedang membesar. Ini termasuk kuantiti asid amino yang betul yang diperlukan untuk pembinaan otak Si Manja.

Protein yang dioptimumkan juga boleh membantu sistem pencernaan Si Manja dan senang untuk diserap oleh badan kecilnya. Ia membantu mengekalkan kesihatan usus dan perut dan mencegah kolik atau perut kembung, cirit-birit atau sembelit.

Berikan Si Manja sebanyak mana yang dia perlu sahaja.
Protein yang dioptimumkan membawa banyak manfaat kepada kesihatan Si Manja.  Anda boleh membantu membina asas kukuh yang diperlukan oleh Si Manja untuk kesihatan dan perkembangan yang baik dengan memberinya protein yang dioptimumkan, dan bukan sekadar memberinya protein biasa sahaja.

NANKID® OPTIPRO® HA 3 mengandungi OPTIPRO®, Kemajuan Protein Terkini dari Nestlé. Ia adalah protein susu lembu biasa dipecahkan menjadi komponen yang kecil, supaya ia senang dihadam. Ia juga mengandungi DHA & ARA, yang didapati dengan banyak dalam otak kita, serta 100 juta probiotik BIFIDUS BL dengan 3 gelas NANKID® OPTIPRO® HA 3 setiap hari. Probiotik merupakan bakteria berfaedah yang penting untuk keimunan Si Manja.

Rujukan:
1. El Beleidy A. Optimized protein quality and quantity closer to reference.
https://www.nestlenutrition-institute.org/country/ae/resources/Library/Free/nnimeworkshopseries/Regional2/Documents/
Prof.%20Ahmed%20El%20Beleidy.pdf
 accessed May 13, 2015
2. Koletzko B, et al. Can infant feeding choices modulate later obesity risk? Am J Clin Nutr 2009;89:1502S-8S.

Sertai

MVP Logo

Kami kongsikan segala yang anda ingin tahu dan selami dalam 1,000 hari pertama melangkah ke alam keibubapaan!

 • icon paper

  Hanya Untuk Anda

  Nikmati kandungan khas untuk anda, petua keibubapaan, dan promosi produk terkini.

 • icon faq

  Tip & Nasihat

  Perlukan nasihat pemakanan? Bincang dengan pakar nutrisi kami.

 • icon box

  Sampel percuma

  Dapatkan sampel dan cuba produk kami hari ini!

 • icon calendar

  Aplikasi

  Cuba aplikasi kami untuk membantu anda dalam perjalanan keibubapaan.

Search icon

Bukan apa yang anda cari?

Cubalah enjin carian pintar baru kami.